Сред стотиците терористи от «Ислямска държава», които са проникнали на Балканите и в Европа има трима много опасни главорези.

 

Има един, който е работел в НАТО в Косово.

 

От там е получил препоръка, след като беше свършена тази мисия, отиде в Ирак в американската армия.

 

Това заяви журналистът Мохамед Халаф относно информацията, че няколкостотин джихадисти от «Ислямска държава», предвождани от Лавдрим Мухаджери, известен като Балканският касапин, са се върнали в Косово.

 

«След това той се присъедини към тогавашна Ал Кайда. След това се появи като беше разгромена Ал Кайда в средите на «Ислямска държава». Той много добре владее чужди езици. ИДИЛ разчита много на такива, които владеят чужди езици. Той е и бял, а не мургав и не прави впечатление, когато се преминават различни граници. Не знам дали се е върнал наистина. Той трудно може да намери начин да стои в Косово. Аз лично говорих с бившия министър на вътрешните работи Раджади и той изрази тревога, че се увеличава броят на джихадистите в Косово. Все пак ме увери, че се прави всичко възможно по въпроса», разказа по Нова тв Халаф.

 

«Около 400 души джихадисти е ясно, че са се върнали от Балканите. Сега те идват заради това, че губят територии в Азия. Тази война се пренася в европейските държави на Балканите. Има още трима, които са много опасни. Единият е роден в Германия. През 2000 година е преминал към радикализъм и през 2013-а се преместил в Ирак. Има и един по-опасен джихадист, който е световен шампион в един тайландски спорт. Той казва, че иска да умира щастлив и да убива. Държи да умира в джихад. Има и италианец от албански произход. Той се е обявил за шеф в Сирия и Ирак. Жена му също се е присъединила към него и вербува италианки за «Ислямска държава»», каза той.

 

Мохамед Халаф е журналист в България от Ирак.

Работи за кувейтския вестник „Ал Уатан“ („Отечество “) като кореспондент от балканските страни.

Висшето си образование завършва във Факултета по литература в Багдадския университет.

През 1978 година емигрира в България.

От 1981 година работи като кореспондент към Външното министерство за много арабски издания, прави репортажи за сателитната телевизия на Абу Даби за събитията в България през 1997 година.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;