Бойците от терористичната организация Ислямска държава атакуваха позициите на сирийската армия по трасето Хомс-Фурклюс-Палмира едновременно с ракетните удари на САЩ по авиобаза Шайрат в източен Хомс, съобщи източник.

 

«Съвпадение ли е, че бойците от ИД са нападнали една от позициите на отбрана на трасето Хомс-Палмира едновременно с удара на САЩ по база Шайрат?», попита събеседникът.

 

Според него, терористите са започнали щурма в участъка Хомс-Шайрат около 2 ч. и са удържали завзетата територия над час, докато правителствените войски не прехвърлили в район подкрепление.

 

В момента армията изтласка терористите навътре в пустинята.

 

 

 

 Губернаторът на провинция Хомс Талал Барази по-рано съобщи, че базата на ВВС Шайрат е основна сила в подкрепа на армията срещу ИД в източен Хомс, в това число и в посока Палмира.

 В нощта срещу петък САЩ нанесоха масиран удар по базата на ВВС на Сирия, изстреляни са 59 ракети. Тръмп нарече бомбардировката отговор на използването от правителствената войска на химическо оръжие в провинция Идлиб.

Разрушенные в результате боевых действий Разрушенные в результате боевых действий дома в жилой части города Пальмира в сирийской провинции Хомс. Архивное фотов жилой части города Пальмира в сирийской провинции Хомс

 

 

Тагове: ; ; ; ;