Неизвестни атакуваха пост на Росгвардия в Астрахан: в резултат на спецоперацията са ликвидирани четирима бандити, още двама са задържани. По предварителни данни, нападателите са съпричастни към убийството на полицаите във вторник.

Росгвардия. Архивное фото

Бойците от Росгвардия преминаха към засилен режим от вторник. В града са поставени допълнителни постове, един от които е бил обект на атака от терористите.

 

Инцидентът се е случил в Ленинския район в Астрахан. Трима бойци от Росгвардия са ранени.

 

«От бойците, които са открили стрелба от автомобил, един от нападателите е убит», споделиха от пресслужбата на МВР в Астраханска област.

 

След инцидента е възбудено наказателно дело едновременно по няколко члена от Наказателния кодекс — за посегателство над живота на сътрудници от правохоранителните органи, за кражба на оръжие, а също за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

 

Следствено-оперативната група е оглавена от ръководителя на регионалния Следствен комитет.

По данни на МВР, в нападението над Росгвардия са участвали трима човека. Силоваците са започнали издирването им в понеделник.

Военнослужащие Росгвардии. Архивное фото

От Следственият комитет заявиха, че престъпниците, които са атакували поста на Росгвардия, са съпричастни и към убийството на двамата полицаи през нощта на 4 април.

 

Според думите на старши помощник ръководителя на регионалното СК Андрей Хегай, нападателите са се скрили след престрелката, отмъквайки оръжие от росгвардейците.

 

По-късно стана ясно, че бойците от Росгвардия са успели да ранят двама нападатели. Тялото на един от тях — 21-годишният Рамзан Кукулев — е намерено практически веднага. Трупът на друг престъпник — Нурбола Саспанов — е захвърлен от негов помощник.

 

Според източник, правоохранителите са намерили захвърлен автомобил Renault Logan, с който са се придвижвали престъпниците.

Заподозрените за убийството на полицаите в Ленинския район на Астрахан

 

Тагове: ; ; ; ; ;