Представители 78 стран соберутся в Москве на конференции по безопасности —минобороны РФ

 

Представители на 78 държави се съгласиха за участват в Московската конференция по сигурност, в това число над 20 министъра на отбраната.

 

Това сподели замминистърът на отбраната на Русия генерал-лейтенант Александър Фомин, предаде РИА Новости.

 

 

Конференцията ще се проведе на  26-27 април, на нея ще се обсъждат широк спектър от въпроси, в това число в сферата на борбата с тероризма.

 

«Очаква се участието на на 700 гости, включително около 500 представители на чужди държави. Представители на 78 държави са потвърдили участието си, сред тях над 20 военни министри», каза Фомин пред журналисти по време на брифинг, посветен на предстоящия форум.

 

 

Според него, на конференцията се планира изказване на ръководителите на международни организации.

 

Вече са потвърдили участието си генералните секретари на ОССЕ, ШОС, изпълнителният секретар на СНГ, заместник генералните секретари на ООН и Лигата на Арабските страни, вице-президентът на Международния комитет на Червения кръст, изброи Фомин.

 

«Независимо от спирането на взаимодействието по военна линия, поканите за форума са към всички страни — членове на НАТО и ЕС, а също към ръководството на НАТО. Както е предишните години, ние сме готови да дадем трибуна на нашите партньори», отбеляза Фомин.

 

След направената от редакцията на News Front проверка в сайта на Министерството на отбраната на България се оказа, че по повод тази покана и евентуалното решение за участие или не но форума, няма нито един ред.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;