Кандидатът за президент на Франция от движението «Непокорена Франция» Жан-Люк Меланшон счита, че бъдещето на страната е извън рамките на ЕС. Това той заяви по време на телевизионните дебати на всички 11 кандидати за държавен глава на Франция.

Франсуа Фийон, Эмманюэль Макрон, Жан-Люк Меланшон, Марин Ле Пен и Бенуа Амон

«Точно тези рамки на ЕС пречат на Франция да се възползва от собствената си енергия за преобразования», подчерта той.

 

«Считам, че договорите на ЕС за зона за свободна търговия с Канада и САЩ само още повече влошават икономическото положение на Франция. Ако ние излезем от ЕС, то ще можем да променим в нужната посока ситуацията», отбеляза Меланшон.

 

В тази връзка той посочи важността от укрепването на връзките между Франция и Германия.

 

Бъдещето на Сирия трябва да се определя от сирийците

Сирийският народ трябва да вземе решение относно бъдещето на страната си, каза Меланшон.

 

«Както се подчертава в неотдавна приетата резолюция от Съвета за сигурност на ООН, бъдещето на Сирия трябва да се решава от самия сирийски народ. Тези преговори, които се провеждат понастоящем и от които Франция се оказа отстранена в резултат на своята неправилна политика, предполагат, че в Сирия ще бъдат преведени избори и решението за бъдещето принадлежи на сирийския народ. Напълно съм съгласен с тази позиция», каза Меланшон.

 

 

«Сигурен съм, че ако на масата на преговорите успеят да сложат представителите на всички страни от конфликта, то вероятно ще се постигне ликвидиране на причините за войната», отбеляза Меланшон.

 

Говорейки за борбата с тероризма, той подчерта важността на «обезпечаването на надеждно агентурно разузнаване и запазване единството на всички страни, водещи антитерористични действия — защото в противен случай раздорите между тях ще подарят победата на врага».

 

«Много е важно да се назоват сподвижниците на терористите. В тази връзка считам за много странно, че така и не бе започнато съдебно дело по отношение на най-крупния френски производител на цимент от компанията  Lafarge, чието ръководство призна, че финансира групировката «Ислямска държава», за да й позволи тя да продължи промишлената си дейност в Сирия», каза Меланшон.

 

«Тази корпорация трябва или да се конфискува, или да се национализира, защото следва да се предприемат показни мерки срещу тези, които влизат в сговор с врага», направи изводите си крайнолевият кандидат за президент на Франция.

 

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;