Най-тиражираният вестник в Холандия De Telegraaf пише, че терористичният акт в Петербург е организиран от ФСБ. Подзаглавието на Питер Ватердринкер, живеещ в Русия, гласи: «Руснаците спекулират относно мотивите на организаторите на терористичния акт в Петербург».

В статията се твърди, че в страната се обсъждат само две възможни версии: ИД и ФБС.

Ветердринкер описва разговор с някакъв «свещеник отец Павел, който заявил на холандеца — взривът, това е Божие наказание, защото «хората се молят малко».

Странно, а защо тогава изданието твърди, че има само две вресии?

Ето и третата: «отец Павел твърди, че хората се молят малко».

 

Защо изданието се срамува да предложи тази версия на атеистична Холандия като една от работещите версии?!

 

Но по отношение на другата версия са «отец Павел» Ветердринкер се е хванал здраво и с удоволствие: Кремъл уж иска хората да живеят в страх. По-лесно се управлява изплашен народ».

 

Поразително е как отец Павел едва ли не дословно повтаря думите на Ветердринкер, казани от его тези дни в лекция за Русия и Холандия.

Явно е запознат с трудовете на холандеца.

 

Според статията, някакъв сърди мъж се бил нахвърлил върху отец Павел и започнал да му крещи: «Какво имате предвид? Да не би да твърдите, че Кремъл сам си е спретнал атаките? Знаете ли, че могат да ви арестуват за клевета?»

 

И след тези думи изплашеният до смърт «свещеник» моментално изчезнал.

 

Ветердринкер лансира с удоволствие и тезата си, че през 2000 г. са били взривени сгради в Москва и това било дело на ФСБ.

С тази «оптимистична» нотка и завършва статията.

 

А представяте ли си, ако руските СМИ започнат да твърдят, че лондонският терористичен акт е бил организиран от МИ-6 с цел да се отклони вниманието от Брекзита, а прегазените хора в Ница са били прегазени от кметтството на Марсилия, за да бъде унищожен конкурента.

 

При това ще се позоват на «авторитетет източник» — някой клошар, измъкнал се изпод мост на Париж.

Как само ще се възмути Европа, нали!!!

Кой казахте, че разпространява fakenews?!

Владимир Корнилов

Тагове: ; ; ; ;