Белият дом публикува първия официален портрет на съпругата на президента Мелания Тръмп.

 

«За мен е чест да служа като първа дама и с нетърпение очаквам да работя за американския народ през следващите години», казва мисис Тръмп.

 

Снимката е направена жилищната част на Белия дом, в която живее Мелания. На портрета тя носи черно сако, черно шалче с пайети и два пръстена, единият от които е годежният й, с огромен скъпоценен камък.

 

Портретът е придружен с автобиография на съпругата на президента. В нея се посочва, че нейното моминско име е Кнавс. Родена е на 26 април 1970 г. в Словения. Започва да работи като модел на 16-годишна възраст.

 

Записва да следва в Университета в Любляна, но прекъсва, за да се отдаде на модната си кариера в Милано и Париж, а по-късно и в Ню Йорк, където се мести през 1996 г. Като модел е рекламирала висококачествени продукти и е работила с фотографи като Хелмун Нютон, Патрик Демаршелие, Артър Елгорт и др.

 

Украсявала е кориците на «Вог», «Харпърс базар», британския GQ, «Ин стайл» и др. списания, пише още на официалната й страница на сайта на Белия дом. Нейни фотосесии са излизали в «Спортс илъстрейтид», «Алюр», «Вог», «Венити феър», «Гламър», «Ел» и др. Участвала е в множество тв реклами.

 

По-нататък в биографията на госпожа Тръмп се посочва, че тя е ценител на изкуството, дизайна, модата и красотата. Голяма част от времето си отдава на благотворителна работа.

 

Омъжва се за Доналд Тръмп през януари 2005 г., а през март 2006 г. се ражда синът им Барън Уилям Тръмп.

 

Мелания е и успешен предприемач, допълват биографите й. През април 2010 г. пуска своя колекция бижута. Не е пропуснат и фактът, че тя получава американско гражданство едва през 2006 г., когато «става горд гражданин на САЩ». Словенката е едва втората президентска съпруга, родена извън Америка. Първата в Луиза Адамс — съпругата на Джон Куинси Адамс (шестият държавен глава на САЩ), която е родом от Лондон.

 

Мисис Тръмп се вълнува дълбоко от проблемите на жените и децата и като първа дама ще фокусира работата си върху психическия тормоз, упражняван върху децата в интернет, пише още Белият дом.

OffNews

Тагове: ; ; ; ; ;