Един доскоро никому неизвестен студент по комуникации най-вероятно ще се класира на второ място в президентските избори в Сърбия в неделя.

 

Това е 25-годишният Лука Максимович, който ползва псевдонима Бели Прелетачевич (б. а. — «прелетачевич» е думата, с която сърбите наричат политиците, прескачащи от партия в партия). Бели е лидер на партията «Не си опитвал сармите» и влиза в образа на безскрупулен политик лъжец, иронизирайки истинските политици в страната. Пародийните му видеа събират милиони гледания в интернет, а младите хора се очаква масово да го подкрепят на вота.

 

В момента социолозите дават на Бели внушителните 18% от гласовете на сърбите, което ще го нареди на второ място след премиера Александър Вучич.

 

Успехът на лидера на «Не си опитвал сармите» привлече вниманието и на световните медии и вчера Бели даде култово интервю за Би Би Си.

 

В него той посочи, че е като всички други сръбски политици, които обещават да построят заводи. Той обаче щял да построи не само заводи, но и цяло море в Сърбия.

 

«Действам заедно с народа. Аз ги лъжа — те ми вярват», заяви Бели Прелетачевич в интервюто.

 

А следващите снимки показват, че той е напълно готов за президент не само на Сърбия, но с лекота би спечелил избори и в някои съседни държави.

Бели с бяло агънце в ръце.

Бели обича малките деца.

Бели се среща с арабски шейхове и ще докара инвестиции от Катар в Сърбия.

OffNews

Тагове: ; ; ; ;