В американския град Колорадо Спрингс откриха бюст на първия космонавт на планетата Юрий Гагарин. Това се случи в навечерието на 33-ия космически симпозиум, съобщи за журналисти пресслужбата на държавната корпорация  «Роскосмос«.

Обложка журнала Time Magazine с портретом Юрия Гагарина
«На 2 април 2017 г. в навечерието на 33-ия космически симпозиум в Колорадо Спринг се състоя тържествена церемония по откриването в Благотворителния космически фонд  (Space Foundation) на бюста на Юрий Гагарин в чест на първия космонавт на планетата Земя», се казва в съобщението.

В церемонията по откриването на паметника участваха генералният директор на Роскосмос Игор Комаров, заместник генералният директор на корпорацията по международното сътрудничество Сергей Савелиев, изпълнителният директор по пилотируемите космически програми към Роскосмос Сергей Крикалев и други.

«Надявам се, че откриването бюста на Юрий Гагарин тук, в Колорадо Спрингс, ще се превърне в голямо събитие не само за професионалистите, но и за младежта, която ще внесе в космическата индустрия нова енергия и нови идеи», заяви по време на мероприятието Комаров.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;