ФБР има намерение да създаде спецотдел в щаб-квартирата във Вашингтон за координиране на всички разследвания по предполагаемите опити на Русия да повлияе над президентските избори в САЩ през 2016 г. Това съобщи вестник Financial Times, позовавайки се на информиран източник, запознат с плана.

Стъпката, доказваща доколко сериозно ФБР разглежда изявленията за намесата на Русия в американската политика, цели да се позволи на директора на ФБР Джеймс Коми по-добре да вникне в детайлите по разследването, пише изданието.

«Това означава увеличаване  на ресурсите», цитира изданието думите на агент на ФБР.

 

Създаването на подобна временна структура отразява подхода на ФБР към други деликатни разследвания, касаещи разкритите от Уикилийкс секретни документи на американското правителство и данните за използването от Хилъри Клинтън на същите от личната й пощенска кутия по времето, когато е била държавен секретар, се отбелязва в статията.

ФБР предпочита с разследването да се занимава един от общо 56-те оперативни отдели, разследването по отношение на Русия изисква ръководещ център, уточнява изданието.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;