Мощен взрив в метрото в Петербург около 14-30 ч. днес.

Седем човека са загинали на мястото на взрива в метрото в Санкт Петербург, още един е починал в Бърза помощ, двама — в приемното отделение на болницата. Данните са от ръководителя на Министерството на здравеопазването на Русия Вероника Скворцова.

 

 

Скворцова увери, че всички пострадали «получават медицинска помощ в нужното качество и в пълния обем», а учрежденията, в които се насочват ранените, «са абсолютно оборудвани».

Ранените са приети в Мариинската болница.

Институтът за Бърза помощ Джинилидзе и 19-та градска болница също са поели ранени.

На снимката: Повишени мерки за сигурност

 

Министърът потвърди, че сред пострадалите при взрива има подрастващо момиченце. То е в болницата с черепно-мозъчна травма и изгаряния.

 

«От всички хоспитализирани има едно дете, момиче на 15 година, с черепно-мозъчна травма и изгаряния…Детето е хоспитализирано в 19-та болница в Санкт Петербург», каза Скворцова.

 

Пресслужбата на администрацията на Петербург съобщи, че са хоспитализирани 43 пострадали при взрива в метрото в Петербург..

 

«15 човека са хоспитализирани в НИИ Дженелидзе, 12 пострадали — в Градската болница Номер 16, шестима човека — в Градска болница Номер 26, девет човека — във Военно-медицинска академия С.М.Киров. В Детската болница Номер 19 — едно дете», се казва в съобщението.

На снимката: взривът е избил вратата на един от вагоните в метрото.

 

От НИИ Бърза помощ съобщиха, че пострадалите се оперират.

«Постъпиха 16 човека, всички са в тежко състояние. В момента пострадалите се оперират», заяви директорът на НИИ Джанелидзе Валерий Парфенов.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;