Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да се устроят в страната, трябва да останат отворени към живот в по-рядко населени райони, вместо в големите градове, и да проявят малко любознателност към германската култура, съобщи ДПА.
Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големите градове, но често може да е трудно да си намерят подслон и препитание в тях:
Затова моят съвет е да останат в селските райони (…), където на пръв поглед може да е малко непривлекателно, посочи канцлерката. Защото често на тези места хората могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират, аргументира се тя.
При откриването на предизборната кампания на Християндемократическия съюз в провинция Северен Рейн-Вестфалия Меркел добави, че новодошлите в Германия трябва да приемат ценностите, на които се основава страната — толерантност, отвореност, религиозна свобода, свобода на изразяване.
 

От 2015 година Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите, припомня ДПА.

Тагове: ; ; ; ;