CNN: Русия счита американската политика за цирк

Дата на публикуване: 02 04 2017, 07:59


В Русия се отнасят нееднозначно към текущата политическа ситуация в САЩ, предаде CNN.
От една страна Москва е сърдита от това, че някои сили във Вашингтон се опитват да я използват за постигането на собствените си цели. А от друга, част от руснаците наблюдават случващото се все едно гледат «американски цирк», защото те са сигурни в политическата стабилност на собствената си страна, отбелязва кореспондентът на телевизията.
МАТЮ ЧАНС, старши международен кореспондент на CNN: Разбира се, на тях не им е за първи път да бъдат използвани за плашило в американската политика. Това се е случвало в болшинството от циклите в САЩ — Русия винаги бе представяна за злодей.
Но този път ситуацията стигна до крайната си точка. Сенатът и палатата на представителите разследват как Русия уж е манипулирала американската политическа система по време на изборите в САЩ. Руските власти категорично отричат тези обвинения. Те наричат това фалшиви новини — те възприеха езика на администрацията на Тръмп и по отношение на лова на вещици.
Те говорят за продажните СМИ. Лансират тази теза.
Само преди два дена Путин също наруши мълчанието по този въпрос. Той каза:
«Четете по устните ми: «No!». «Не сме се намесвали в политическата система на САЩ, в американските избори».
От една страна руснаците много са разстроени от това, че ги превърнаха в изкупителни жертви по повод политическата ситуация в САЩ. Те казват, че ги използват за постигането на вътрешни политически цели.
От друга страна в Русия има и такива хора, които вероятно наблюдават случващото се в САЩ като цирк.
Те вероятно мислят следното:
«Е, може и да имаме недостатъци в Русия, но затова пък имаме стабилност, която сега липсва в САЩ».
В ефир на 1 април 2017 г.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий