— В продължение на 100 години Балканите си остават огнище на напрежение. Защо точно Балканите са горещата точка на Европа?

 

  • Това започна още през 19 в. Когато сърбите възставаха срещу турците, Европа беше на страната на турците. Само Русия подкрепи Сърбия. Благодарение на Русия Сърбия се освободи. Русия освободи и България.

Румъния я освободи руската армия.

 

Западна Европа се опита да отстрани руското влияние. И режимите на балканските държави постоянно попадаха под влиянието на европейските режими. Дори Белград беше под австрийско влияние в периода на управлението на Обренович.

 

Веднага, щом България беше освободена, там дойдоха на власт немците. Затова България провеждаше прогерманска политика. И до днес Балканите си остават барутен погреб. Комунистическият режим създаде три нови нации от сръбския народ: македонска (тук си в грешка, бел.ред.), черногорска и мюсюлманска. Това са сърби, които при турците приеха исляма. Те както и преди говорят на сръбски. Те са същите като нас, но са мюсюлмани.

 

Днешната хърватска нация основно се състои от сърби и католици. Хърватите през 1850 г. се отказаха от своя език и взеха сръбския като литературен език, за да включат сърбите-католици в своята националност.

 

Албанският фактор също е много опасен. В навечерието на Първата световна война албанска нация въобще нямаше. Имаше няколко народа, които бяха представители и на православната, и на католическата, и на мюсюлманската култура. Всеки говореше на своя език, единен литературен език нямаше. После Западните сили им направиха език. Албания се появи на сръбска земя. Много сърби там са асимилирани, по време на турското робство много са били покръстени в исляма, давали са им албански имена.

 

Готови сме на коалиция с Вучич, ако той се откаже от съюза с ЕС и се прицели към сътрудничество с Русия.

 

Сръбският народ беше недоволен от новата власт, която дойде по пътя на мафиотски преврат през 2000 г.

Настоящият президент на Сърбия е купен. Вучич се ръководи от жаждата си за власт.

Но той се заблуждава, че ще му позволят да ръководи самостоятелно.

Никога няма да допусна нашата партия да се превърне в инструмент на Запада. Искаме Вучич да напусне поста си, но тогава властта ще бъде завзета от западните партии, а най-малко искаме това.

Затова се отнасям толкова умерено към Вучич.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;