BI: ВМС на САЩ решиха, че най-добрата защита от ракетите на Русия е нападението

Дата на публикуване: 01 04 2017, 07:10


ВМС на САЩ заедно с  с Lockheed Martin разработват нови ракети, които ще превъзхождат руските и китайските аналози по своя радиус на действие, пише изданието. По такъв начин САЩ искат да обезопасят своя фронт, да концентрират усилията си за нападение, а не за отбрана, пише  Business Insider.
BI: ВМС США решили, что лучшая защита от российских ракет — это нападение
 САЩ притежават най-крупните и най-мощни военно-морски сили, пише изданието. Независимо от това най-новите ракетни разработки на Русия и Китай са заплаха за американски кораби, защото те превъзхождат американските аналози по своя радиус на действие и често по скорост.
Но ВМС на САЩ и компанията  Lockheed Martin вече работят над това отново да наклонят везните в полза на САЩ, пише изданието.
В момента на въоръжение в Русия и Китай има високоточни ракети с голям радиус на действие, които могат да поразят корабите на САЩ още преди те да се приближат на достатъчно разстояние за нанасяне на удари.
Русия и Китай работят над създаването на хиперзвукови ракети, които могат да развиват скорост, превишаваща скоростта на звука пет пъти.
При такива скорости американските кораби не могат да се защитят от тях.
Затова компанията  Lockheed Martin е решила да разработи най-добрата защита — нападението.
«Хората няма как да открият ответен отговор, ако тях вече ги няма», отбелязва вицепрезидентът на компанията, отговарящ за разработката на тактическото ракетно въоръжение.
Става дума за нова противокорабна ракета с голям радиус на действие LRASM.

Радиусът на действие на ракетата надвишава 200 морски мили, а скоростта почти достига скоростта на звука.

 

Американската ракета има голямо преимущество пред руските и китайските аналози — тя боже да бъде използвана от морската авиация.

 

Независимо от това, че в сферата на ракетостроенето САЩ изостават, до момента те запазват значителна преднина пред своите конкуренти в сферата на радиолокационните технологии.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий