RT успя да заснеме американски военни близо до фронтовата линия недалеко от Рака в Сирия.
Кадрите с военните на САЩ в сирийския град Табка бяха заснети от журналистката от RT Лизи Филан.
  • RT

Бойните действия в рамките на операцията «Гнева на Ефрат» за освобождението на сирийската Рака понастоящем се водят до най-голямата язовирна стена в Сирия — Табка.

Но видеото, заснето около язовирната стена Табка, могат да се видят американски военни.

Представителите на Сирийската демократическа партия забраниха на кореспондента на RT да снима.

Извън записа представителите на СДП заявиха, че от известно време американските войници са тук, редом до тях по време на бойните действия срещу Ислямска държава.

Пентагонът потвърди присъствието на свои военнослужещи в Рака, но твърди, че войниците участват в програмата «train and assist» (обучение и помощ., бел.ред.).

 

Припомняме:

 

Бомбардировщики B-1B ВВС США. Архивное фото

Бойцы  Демократических силы Сирии (SDF) в деревне недалеко от Ракки. Архивное фото
«Унищожаването на тези язовирни стени, станали обекти на въздушни удари, ще смие и потопи града и селищата, ще постави под заплаха живота на стотици хиляди хора, живеещи в тези райони», се казва в писмото на временно представляващия Сирия в ООН Мунер Мунзер, което писмо е изпратено до генералния секретар на организацията и в Съвета за сигурност.
«Сирийската арабска република призовава Съвета за сигурност да изпълни своите отговорности за запазване на международния мир и сигурност, да предприеме смешни мерки, за да спаси региона от надигащата се катастрофа», се отбелязва в посланието.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;