Предстои драстично увеличаване на цената на природния газ.

 

Потърпевша ще бъде българската работническа класа,  трудовите хора на България – т.е., най-бедните, които в жега и студ, ден и нощ работят и мизерстват, за да предоставят на бизнеса своите собствени пари.

 

Очаква се поскъпване и на топлоенергията и електроенергията. Отново, за да се гарантира печалбата на мазните бизнесмени и политици.

 

Това поскъпване ще лиши милиони българи от средства за прехрана, от средства за образование, здравеопазване, култура. За да може шепа олигарси и техните фирми да си възстановят загубите от приключилите извънредни избори.

 

Комисията за енергийно и водно регулиране се превърна в инструмент за нагло и престъпно ограбване на наемните работници, задействан от едрия бизнес.

 

Никаква икономика не може да се развива в условията на такава нагла кражба, каквато ни готвят енергийните дружества и КЕВР.

 

Българското общество се превърна в едно ограбено и ограбвано общество.

 

И докато народът мизерства, властта продължава да демонстрира рядко срещано подмазвачество точно към най-богатите – към представителите на едрия бизнес и българската олигархия. А олигарсите, въпреки кризата, стават все по-богати и по-богати, продължават да увеличават своите гигантски банкови сметки, което е възможно благодарение на подкрепата от страна на държавната и местната власт.

 

Ние настояваме и ще продължим да настояваме за връщане на стратегическите икономически отрасли под контрола на държавата. Само така може да бъде спряно разграбването на страната и на всеки един български гражданин.

 

За оцеляването и възраждането на България днес имаме нужда от нова посока, от нова икономика, от нови хора, от нова политика. И всеки неравнодушен към съдбата на Родината българин трябва да осъзнае, че подкрепата за политиката на капиталистическите леви и десни партии, на капиталистическата система, на олигархията и едрия бизнес води до лична и обществена загуба.

 

Следващите протести и народни бунтове могат да свалят властта на капитала!

 

Вече нямаме право на грешки и експерименти, които обслужват забогатяването на една шепа престъпници за сметка на обедняването на цял народ!

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ
Движение „Че Гевара“

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;