Не руснаците убиваха в Лондон миналата седмица. Или през миналата година в Париж и Белгия, не те извършваха терористични атаки в Европа.

 

И едва ли руснаците са виновни, че тази година 22 хиляди човека се опитаха да пресекат Средиземно море.

 

Това бяха мигранти и бежанци, които се надяваха да намерят по-добър живот, отколкото този, от който те бягаха.

 

Европа изпитва огромен натиск, който ще се засили, идва пролетта. Това е престъпна схема, която е проблем и за Дания.

 

Те идват от Италия и вече не търсят убежище, а са тук нелегално. Това е сенчеста система, която не се отразява в статистиката, но съществува в жестокия пазар на труда. Те идват от Африка.

 

Но независимо от това, датските политици продължават да говорят за руснаците. Русия — това е заплаха.

 

Редица високопоставени политици преди 14 дена посетиха датските войници в Ирак. И изявленията на тези политици от Ирак показват, че болшинството от тях искат увеличавана на финансирането на армията.

 

«В ситуацията, в която сме, когато Русия става все по-агресивна, ще харчим повече пари за армията», заяви лидерът на социалдемократите Мете Фредериксен след визитата. 

 

Министърът на отбраната Клаус Йорт Фредериксен заяви по американска телевизия, че въоръжените сили ежегодно ще получават 20 милиарда крони. Увеличението е двойно. Година след година. Това са грамадни пари.

 

Няма никакво съмнение, че Русия е призив.

 

Но най-големият враг на Европа — това не е Русия.

Нестабилният Близък Изток и Северна Африка влияят върху Европа повече, отколкото каквото и да е. Терорът и хората, които идват тук, пристигат главно нелегално и абсолютно безконтролно.

 

 

Сигурността — тя не се гарантира само с отбрана, нужни са и други мерки. Да се свърза сигурността само с увеличаване разходите за армията — това е все едно да гледаш през бинокъл. В условията на взривен ръст на африканското население е нужно не увеличаване на военните разходи, нужно е увеличаване на разходите за развиващите се страни.

 

Познаваме датските въоръжени сили, техните действия и ролята им на защитници на мира.

Но струва ли си сляпо да харчим пари за военни нужди и да изпълняваме исканията на САЩ и НАТО към страните-участнички в НАТО, ако има смисъл да похарчим тези пари за нещо по-добро и по-голямо.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;