Президентът на САЩ Доналд Тръмп счита своя руски колега Владимир Путин за «корав орех». Това заяви Тръмп в интервю за Fox, части от което бяха излъчени в ефир в събота вечерта.

 

Водещият от телевизията спомена пред Тръмп имената на видни политически дейци и предприемачи, а също на руския лидер, помоли го да направи на всеки от тях кратка характеристика.

 

За Путин главата на администрацията на САЩ каза:

 

«Не го познавам. Но той без съмнение е корав орех. Не знам какъв е той за Русия, но по някое време, допускам, ще разберем това».

 

Президентът също коментира продължващите се нападки на Демократическата партия на САЩ над настоящата републиканска администрация.

 

«Това, което се случва във Вашингтон е ужасно. Имаме определен истамблишмънт, занимаващ се с организирането на изтичане на информация. …Те просто не уважават закона, ние трябва да променим това», каза Тръмп.

 

 

Във връзка с това водещият се поинтересува, не счита ли, че тази кампания може да е изрежисирана от предишния президент на САЩ — демократа Обама. Тръмп отговори уклончиво, заявявайки, че «това може да е всичко».

 

«Той (Обама) лично към мен се отнася много добре- Но неговите хора не се държаха добре», отбеляза настоящият стопанин на Белия дом.

 

Според него, между демократите и републиканците днес «има огромна неприязън.

 

«Изтичането на информацията — това е само един от примерите. Макар той (Обама) към мен лично да се отнася добре, струва ми се, че зад кулисите се случва нещо не много добро, а това предизвиква съжаление», заяви Тръмп.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;