Политиците и бизнесмените от Германия пропуснаха покрай ушите си заплахите на Киев за въвеждането на санкции в резултат на визитата им в Крим.
Делегацията от 10 човека пристигна на 26 март в Крим на посещение за седмица.
По време на посещението си чуждите гости ще посетят забележителностите на полуострова и ще проведат срещи с регионалните власти.
«Ако Украйна ни вкара в сакционните списъци, то ще живеем така, няма проблем, заяви предприемачът Андрейс Маурер.
Членовете немската делегация казаха, че МВнР на Украйна може да въведе санкции срещу тях за посещението им в Крим, както това се случи с други западни политици.
В частност, през септември миналата година прокуратурата  на «автономна република Крим», учредена от Киев след присъединяването на региона към Русия, откри наказателно производство по член «Нарушаване на реда за влизане във временно окупираната територия на автономна република Крим» по отношение на френската делегация, която бе на визита в Крим от 29 до 31 юли.
«Имаше известно напрежение в гостите ни, но вече всичко отмина. Днес те се чувстват достатъчно свободно, комфортно.
Те разгледаха Никитската ботаническа градина, Ливадийския дворец, общуваха на крайбрежната улица на Ялта с обикновени граждани в достатъчно приятелска обстановка.
Те вече изградиха позицията си», каза ръководителят на немската национално-културна автономия на полуострова Юрий Хемпел.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;