Бившият вицепрезидент на САЩ Ричард Чейни счита, че намесата на Русия във вътрешните процеси на САЩ може «да се разглежда като акт на война». Както съобщава  Politico, това е казал политикът-републиканец в оставка, заемащ втория по значимост пост в администрацията на Джордж Буш-младши, в понеделник по време на икономическия форум, организиран от вестник  The Economic Times в Индия.

 

Според публикацията, Чейни е подчертал, че «няма никакви съмнения» в това, че Русия «по сериозен начин се е намесвала във фундаменталните процеси» в САЩ.

«В някои кръгове това би могло да се разглежда като акт на война», казал Чейни.

 

Опозиционната Демократическа партия на САЩ и близките към нея СМИ вече отдавна се опитват да раздуват скандала около някаква руска намеса в хода на предизборната борба в САЩ на страната на Тръмп. Самият президент и ръководената от него администрация нееднократно отхвърлят подобни обвинения. Според тях, всички усилия на демократите по този въпрос са политизирани и насочени към делегитимация на законната изпълнителна власт в САЩ.

Москва на най-високо ниво също нееднократно отхвърля твърденията, че Русия се е опитвала да се намесва в предизборните процеси в САЩ.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;