Партия на Лютфи Местан ДОСТ ще поиска касиране на изборите, това заяви самият лидер.

 

Според него, резултатът на организацията на изборите е добър.

 

«Категоричната ни оценка е, че Обединение ДОСТ, в частност партия ДОСТ, постигна уникален резултат за партия, която беше едва на 6 месеца от регистрацията си. Тези над 100 000 гласа разбиха монопола на ДПС в етнически смесените райони», заяви Местан.

 

Местан допълни, че всеки един от тези 100 000 гласа е принос за българската демокрация, защото са гласове на доблестни и много смели български граждани, които подкрепиха ДОСТ, въпреки тоталната репресия, на която избирателите и обединението бяха подложени от страна на партиите и държавните органи, съобщи в. «Сега»

Постиганият резултат на ДОСТ щеше да бъде достатъчен за влизане в 44-то НС, ако спрямо ДОСТ не беше разгърната съзнателно планирана, агресивна кампания и противоконституционни и противозаконни действия, заяви Местан и цитира разпоредби от НК.

 

„На границата самозабравили се лидери от т. нар обединени патриоти безчинстваха, упражнявайки и физическо насилие върху българските граждани, които идваха в родината си, за да осъществява конституционното си право на глас и да изпълнят задължението си по Изборния кодекс да гласуват. Хващането на тези беззащитни хора, в това число и беззащитни жени и блъскането им обратно към Турция, попречването да влязат свободно в родината си, изцяло покрива състава на престъпление”, посочи лидерът на ДОСТ.

 

Местан ще сезира Сотир Цацаров, от когото иска пълно разследване на блокадата на границата от патриотите.

 

Той призова Цацаров да свали имунитета на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

 

Лютви Местан посочи, че ДОСТ не признава изборите за честни и прозрачно проведени в съответствие на Конституцията и ИК. „Изборите за 44- то НС са проведени в условия на тотално нарушение на изборните права на българските граждани, живеещи в Турция. След обявяване на официалните резултати от

Тагове: ; ; ; ; ; ;