The National Interest: Трудно е човек да не се съгласи, че Маккейн «е леко откачен»

Дата на публикуване: 27 03 2017, 07:17


Американският сенатор Джон Маккейн обвини неотдавна един от колегите си Ранд Пол в това, че той «работи за Путин», пише Дъг Бендоу в
The National Interest.
Коментирайки това, Пол заявил, че републиканецът вероятно «малко е откачил».
Авторът на материала анализира изявленията и действията на Маккейн, отбелязва, че е трудно човек да не се съгласи с горното твърдение.
National Interest: трудно не согласиться с тем, что Маккейн «немного свихнулся»
Сенаторът Маккейн се ползва с репутацията на познавач на външната политика, пише бившият специален помощник на президента на САЩ Роналд Рейгън Дъг Бендоу за изданието.
Той отделя вниманието си главно върху въпроси, отнасящи се до международното положение.
Когато в разгара на финансовата криза през 2008 г. Маккейн участва в президентската надпревара, той призна, че не разбира много от икономика. И това признание съдейства за неговото поражение на изборите.
Но, както отбелязва авторът, сенаторът демонстрира също и това, че той не притежава дълбоки познания дори в своята любима сфера.
Той не понася противоречащи на неговите мнения, дори ако те са добре обосновани.
Според него, всеки, който не е съгласен с него, е само малко по-добър от предателите, се казва в статията.
«На дело той постоянно апелира за това, което всъщност е принасяне в жертва на американските интереси и продължаване на конфронтацията, а понякога и войни с дълъг списък на страни по целия свят: Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Иран, Северна Корея и най-лошо от всички — с Русия.
Едва ли има такъв конфликт, в който Маккейн да не би искал да вкара САЩ. Какъвто и международен конфликт да възникне, Маккейн вижда отговор само във военните действия на САЩ», подчертава Бандоу.
Според Маккейн, обстоятелствата не са важни за външната политика.
«Въстаническото движение и разкола на Балканите. Тероризмът в Централна Азия. Диктатурата и конфликтите в Близкия Изток. Неразпространението на ядрено оръжие в Северо-Източна Азия. Геополитическите останки от разпада на СССР.
Във всичко това Маккейн предлага да се отговори по военен път», отбелязва авторът.
Нито една страна, избрана като цел от САЩ, не е искала да бъде в конфликт с Америка.
«Нито Сърбия, нито Ирак или Иран. Определено нито Либия и нито Сирия. Нито Северна Корея, която по-скоро иска да сдържа военните действия на САЩ, а не да ги провокира.
Нито дори Русия, която иска уважение и сигурност, а не конфликт.
Но за Маккейн армията — това е не крайната мярка и даже не е просто още един вариант. Това е основното решение, практически независимо от същността на проблема.
Бомби, нахлуване, окупация.
И ако всичко това не проработи, то още бомби, нахлуване и пак окупация», пише Дъг Бандоу.
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий