Според сметките на експертите на КЕВР парното в София трябва да поскъпне с 22.7%. Най-голямото увеличение — 37.4% е за Плевен, а най-малкото — 17.9% — във Велико Търново. В Пловдив цената се вдига с 21.8%, в Бургас — с 25.6%, във Варна — с 22.7%, във Враца — с 24.42%, в Разград — с 24.5%.

Неотдавна служебният енергиен министър Николай Павлов, доскорошен директор на «Булгаргаз», защити искания от държавното дружество скок и дори заяви, че страната ни и след поскъпването ще има най-добрата цена за газ в региона.

Заради поскъпването на електроенергията, произвеждана по комбиниран способ, ще се наложи да се «пипне» и цената на тока.

 

За клиентите на ЧЕЗ в Западна България електроенергията ще поскъпне с под 1%, а за тези на «Енерго про» и ЕВН ще е около 1 на сто, сочи още докладът на КЕВР, цитиран от Дарик.
Очаква се КЕВР да вземе окончателно решение и за отложеното поскъпване на водата в столицата. То трябва да е с 18%, въпреки изразяваното принципно несъгласие от столичната община, която съсобственик на «Софийска вода», и евентуално също да влезе в сила от април.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;