Военнослужещите от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения, ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за 44-то Народно събрание, които ще се проведат на 26 март 2017 г. (неделя). Създадена е необходимата организация без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения, съобщи Министерството на отбраната

Ще бъде осигурена възможност да гласуват и военнослужещите, които участват в усилването на охраната на държавната граница. В изборния ден командирите на военните формирования, участващи в изпълнението на тези задачи, ще организират ротация на подразделенията и ще осигурят транспорт, за да могат военнослужещите да упражнят правото си на глас в съответната изборна секция по местоживеене. Направени са необходимите разчети, без да се нарушава редът за изпълнение на задачите. Създадената организация е координирана с началниците на Граничните полицейски управления, в чиито зони на отговорност военнослужещите изпълняват задачи по охраната на границата.

Всички военнослужещи, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще упражнят правото си на глас, съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина.

Тагове: ; ; ; ;