Дутерте към ЕС: «Кучи синове, не ни трябват идиотските ви програми, не ни казвайте как да се борим с наркокартелите!»

Дутерте към ЕС: "Кучи синове, не ни трябват идиотските ви програми, не ни казвайте как да се борим с наркокартелите!"Президентът на Филипините Родриго Дутерте се отказа от помощта на представителите на Европейския съюз, които го призоваха да се бори с наркотиците в страната с помощта на програми за рехабилитация, предаде агенция Ройтерс.

По данни на агенцията, ЕС е приел резолюция, в която призовава лидера на Филипините към по-сдържани методи при воденето на борба с наркотиците в страната, в частност, ЕС е предложил да се създадат програми за рехабилитация на наркоманите.
«ЕС разговаря с нас, те искат да решат проблемите с наркотиците в рамките на здравеопазването. Кучи синове!», — заяви Дутерте, добавяйки, че не се нуждае от ЕС и «идиотските» им програми за рехабилитация.

 

Президент Филиппин Родриго Дутерте. Архивное фото

Избраният през май миналата година президент на Филипините е за широкомащабна борба с разпространението на наркотици. Според последните данни на ООН, от момента на идването на власт на Дутерте в страна са били убити над 6 хиляди човека, свързани с наркотърговията.

Световната общност нееднократно осъжда методите за борба с наркобизнеса в страната.

На критиката от страна на международните правозащитни организации, ООН, САЩ и ЕС, Дутерте винаги отговаря в твърда форма, считайки подобна критика за намеса във вътрешните работи на страната му.

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...