Антипатията на Путин към Хилъри Клинтън е известна. Руският президент се включи в американската предизборна борба, за да навреди на кандидата на демократите и да помогне на Доналд Тръмп да заеме поста президент. Но е повече от явно вече, че Тръмп и Путин нямат доверие помежду си нито за грош. Това доказват последните икономически показатели от Москва. Според тях, руската емисионна банка през февруари е увеличила запасите си от злато с още 9.3 тона. Сега запасът на Русия е над 1650 тона — това не се е случвал никога до момента от краха на СССР, пише изданието.

 

Закупуването на злато предполага само един извод. Кремъл иска да сломи икономическото превъзходство на Америка и Европа.

 

За разлика от долара или еврото — златото е валута без държава.

 

При него нито едно правителство няма право на глас, ето защо благородният метал така охотно се използва от авторитетни лидери.

 

Много експерти си задават въпроса, няма ли Путин и след победата на Тръмп на изборите да намали своята икономическа зависимост от Америка.

 

Последните данни вече не оставят никакви съмнения в това отношение. От ноември Путин сложи в държавната хазна на Русия още 72 тона злато.

 

«Путин купува злато, защото той разчита на това, че в дългосрочна перспектива доверието към долара ще убива или самият долар ще се използва като оръжие срещу Русия», казва политическият съветник и автор на книги Джеймс Рикардс.

 

Според него, златото е идеално вложение, за да се защити който и да е от това горното.

 

«Путин не е емоционален. В отношенията му с Тръмп става дума просто за власт и за неговите интереси, а също за интересите на страната. Чувствата тук нямат място», твърди Рикардс.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;