Слушанията по въпросите, свързани с предизборната кампания на Доналд Тръмп и Русия, които се състояха в понеделник в палатата на представителите на конгреса в САЩ, напомнят на  La Stampa караница между каубои в американски уестърн.
Италианският вестник пише, че Тръмп е пропуснал два «супер силни ъперкъта»: директорът на ФБР Джеймс Коми потвърдил, че бюрото разследва връзки на Тръмп с Русия, но в същото време заявил, че обвиненията по адрес на екс-президента на САЩ Обама по повод подслушвания в офиса на Тръмп нямат никакви основания.
Демократите не успели да проснат американския лидер в «нокаут», защото републиканците се втурнали в негова защита все едно «били телохранители», пише изданието.
Те акцентирали не върху действията на Русия, а върху изтичането на секретна информация.
Самият Коми, както изглежда, си е върнал благоразположението на демократите, които бяха крайно недоволни от това, че главата на ФБР малко преди изборите заяви за разследването срещу Хилъри Клинтън. И той успя в намеренията си, защото  де факто изкара Доналд Тръмп лъжец, пише изданието.
 Председателят на комитета по разузнаване Девин Нунес, според изданието, следвал указанията на началството си, опитвайки се да докаже, че руските хакери в някои щати в САЩ са подправили резултатите от изборите в полза на демократите. Никакви доказателства по въпроса, естествено, няма, но това и съвсем не било нужно.
«37 % от американците, подкрепящи президента, ще бъдат особено впечатлени», счита изданието.

«А в Кремъл Владимир Путин може с удовлетворение да наблюдава караницата в американския салон», пише La Stampa.

 

Главата на ФБР и АНС потвърди невероятната ефективност на «тайната операция», уж проведена от Путин, която посяла «хаос и раздор»в САЩ.

 

 

Изданието отбелязва, че само наивници могат да вярват, че Тръмп действително си е сътрудничил с Русия от страх, че руските служби имат компромат срещу него.

 

«Не в това е бил смисълът на плана. Всъщност Москва е искаше да посее раздори и успя в намеренията си. Сега е време за Париж и Берлин, а по-късно — ще видим кога и как ще се случи това и в Рим», отбелязва италианското издание.

 

Победата на Путин е в това, че той успя да създаде недоверие, което сега «парализира» Америка.

 

Все повече избиратели считат Тръмп за «незаконен президент».

 

Сред младежта тази цифра е 57 %.

«Той искаше да посее семената на раздора и те вече изникнаха», пише  La Stampa.

 News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;