Полският седмичник «Полска мисъл» излиза от 1941 г.

Старейшее печатное издание Польши выпустило разгромный материал о "Неонацистской Украине"

Полският журналист Аркадиуш Микса на сайта  «Польская Мысль» написа интересна статия със заглавие «Неонацистка Утрайна»

 

Той се опитва да внесе яснота около ситуацията в Донбас и за целта прави анализ на най-популярните в Украйна социални мрежи Фейсбук и Вконтакт.

 

«Украинците във Фейсбук също показват на показ своя неонацизъм, колкото и да е странно, администраторите на портала не реагират на това», изненадва се той.

 

Вниманието му най-много е привлечено от двете радикални организации «Десен сектор» и Азов.

 

«Материалите шокират, защото радикалите са рожба на Украйна, те се превръщат в необандеровци и неонацисти още в млада възраст и не помнят последствията от Втората световна война», пише полският автор.

Старейшее печатное издание Польши выпустило разгромный материал о "Неонацистской Украине"

Arkadiusz Miksa се опитва да се ориентира, кой от украинските радикали е приятел, а кой е враг. Той отбеляза, че украинските националисти се отнасят позитивно към булоруските «доброволчески войски части, подкрепящи Третия райх».

 

«Беларусия, след падането на Лукашенко ще стане най-близкия съюзник на Украйна», се казва в полска статия. По такъв начин, опитът на Майдана може да се пренесе и в Минск».

 

Авторът отбелязва също незначителната дружба между украинците и грузинците, чечнците, кримските татари, литовците, турците и хърватите.

 

«Поляците най-често публикуват графики по отношение агресията на Хитлер, пишат в контекста на събитията в Полша през 1939 г.» — пише поляк.

 

Най-голяма ненавист се крие в снимките, свързани с т.нар. сепаратисти и руснаци в Донбас, пише авторът от Полша.

 

«Най-често ги наричат руснаци, Москали, Ватники. Путин се описва като Ху…». С голяма радост показват на групите сепаратистите. Повод за шеги и анекдоти са жертвите, изгорели живи по време на трагедията в Одеса. Голяма радост предизвика самолетната катастрофа на Хор Александров.

 

Характеристика на необандеровците

 

» Особена популярност сред младите жени има култът към Адолф Хитлер и Третия райх. Снимката на Хитлер с надпис «Освободител» завоюва симпатиите на няколко стотин човека бързо. Обща тема са снимки на участници, изобразяващи Третия райх, — се казва в статията. По повод Свети Валентин бяха подготвили снимки с надпис «Любов, това е, когато можете колективно да погребете труповете не сепаратистите». На снимката са мъж и жена, които лежат с лице към земята. Редом с труповете се развява бандеровското знаме».

 

Малко от бандеровците имат смелостта да показва лицата си, пише авторът.

 

«По отношение на руския език се води неистова борба. За целта в интернет се разпространяват снимки на хора с различна умствена изостаналост с твърдението, че «тези хора биват използвани за «eзик на московците в Украйна»

 

Arkadiusz Miksa пише също да радикалите от «Десен сектор», които търсели подкрепа от партия PiS.

«Общият враг — Русия, сближава двете политически формации», — пише авторът.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;