Трима души загинаха при предполагаемото терористично нападение в Лондон днес следобед в района на британския парламент. Две от жертвите са прегазени на моста Уестминстър, а третата — полицай, е починал от прободна рана. Един нападател е застрелян. Ранени са поне 20 души, предаде кор. на БНР от Лондон.

 

Много от тях са в тежко състояние. Няма информация сред тях да има български граждани, съобщи за «Хоризонт» посланикът ни в Лондон Константин Димитров. Посолството ни е в контакт с болниците в района, и с полицията, каза още той.

 

Британските власти съобщиха, че разглеждат «случилото се при Уестминстър като терористичен акт до доказване на противното».

Няколко изстрела са били чути около 16.40 часа българско време в двора на парламентарната сграда. Мъж, облечен в черни дрехи, е проникнал в двора, което изненадва, защото това е едно от най-тежко охраняваните места в Лондон и е нападнал двама полицаи с нож. Промушил е единият от тях, след което е побягнал към входа, където влизат депутатите. Притекли се незабавно на помощ цивилни полицаи са застигнали мъжа и са го простреляли.

 

Почти по същото време кола на моста «Уестминстър» се е врязала в минаващите наоколо пешеходци. След това колата е катастрофирала в железните ограждения на парламента на северния бряг на Темза.

Премиерът Тереза Мей спешно е била евакуирана. Депутатите продължават да са в сградата на Парламента.

Тагове: ; ; ;