Представителите на парламентите от европейски страни, СНГ и Латинска Америка, които бяха в Крим на 3-дневна визита, получиха изчерпателна информация за проведения през март 2014 г. референдум и за промените, случили се в руския полуостров за последните три години, каза заместник председателят на Съвета на министрите на Република Крим — постоянният представител на РК при Президента на Русия Георгий Мурадов.

 

Както отбеляза той в ефира на радио «Спутник в Крыму», гостите вече имат мнение, изградено след общуването им с жителите на полуострова и общественици.

 

  • Те считат, че нашият референдум е бил напълно легитимен, той и днес се потвърждава в пълна степен от народа на Крим. Това беше осъзнат и основателен избор на кримчани, които разбират добре, че са спасили със своето гласуване Крим от големи трудности, в това число от военни сблъсъци…и са проявили волята и желанието си да бъдат с Русия.

 

Хората разбират защо Русия взе решение да присъедини Крим, който и по дух, и по настроение винаги е бил и си остава за тези години руски.

 

Всичко това бе видяно от депутатите с очите им, те чуха много мнения.

 

Те получиха изчерпателна информация за законовата база, на която бе проведен референдумът, което напълно ги убеди в правилността, осъзнатостта и легитимността на референдума, подчерта Мурадов.

 

Според него, гостите са били впечатлени от блокадата, която са организирали по отношение на Крим представителите на забранения в Русия меджлис на кримско-татарския народ. Чужденците не са знаели почти нищо за блокадата.

 

Чужденците не са знаели почти нищо за енергийната, хранителна блокада на полуострова.

 

Те са били потресени от варварските акции по време на блокадата на Крим, в резултат на които е бил поставен на карта животът на жителите на полуострова.

 

Мурадов отбеляза също, че членовете на делегацията единодушно са осъдили санкционната политика по отношение на Русия за Крим.

 

Те застават еднозначно срещу всякаква санкционна политика, както по отношение на Русия, така и по отношение на по-твърдите, варварски санкции по отношение на Крим и кримчани.

 

Депутатите единодушно изразиха позицията си по въпроса за правата на кримчани по отношение свободата на придвижване, което отговаря на всички принципи на европейското и международното право, добави Мурадов.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;