Анонимен

26.08.2016

Невероятна сплав от некадърници и връзкари, които не биха взели никъде другаде и които поради това се стремят да се окопаят на незаслужените си длъжности по всевъзможни подмолни начини. Всичко това се поощрява от ръководството. Но най-големият проблем на същото това ръководство е търсенето на качествени хора, готови без пари да вършат работата на горепосочените индивиди. Накратко — уважаващ себе си човек няма място там.

Анонимен
бивш служител

04.11.2015

Като бивш служител в тази компания и по-точно в клон Разград, имам наблюдения в доста отдели. По тази причина ще се обоснова последователно по всички критерии.
1. Заплащане — изключително и крайно относително. Ако решите да започнете като оператор в някой от корпусите, стартовото заплащане е 400 лв. бруто. Към него се добавят едни 60 лв. под формата на ваучери и 60 лв. под формата на застраховка. След шестия месец трудов стаж, вече могат да ви преназначат на 440 лв. бруто. След година най-вероятно на 460-480 лв., ако са доволни от вас.

 

Ако сте в отдел КИП и А, основната ви заплата бруто е 380 лв., оттам нататък вие си смятайте чистото + ваучерите и застраховката. За енергетици, шлосери и общи работници, в най-добрия случай брутната стартова заплата е 440 лв. С течение на времето, ако стигнете до званието «началник смяна», може да се радвате на едни чисти 700-800 лв., но при положение, че основната ви заплата е 440 лв., а останалото са бонуси, целеви награди и добавки, които не са гарантирани за всеки месец. Лаборанти, микробиолози и пробовземачи вземат чисто между 400-500 лв., технолози, специалисти — около 600 лв.

2. Уважение — по-скоро не. Трябва да сте някакъв вълшебник, за да ви уважават или да се правят, че ви уважават.

Като цяло във фирмата цари правилото работниците да се експлоатират на максимум, срещу доста скромно заплащане.

3. Привилегии — дава се работно облекло и предпазни средства. Като привилегии са и ваучерите за храна, които са на «Томбоу». Има колеги, които получават и «пътни», за да си покрият транспортните разходи. Нека добавим, че има и паркинг, който също е може би привилегия в някаква степен.

4. Фирмена сигурност — такава липсва. При случващи се трудови злополуки или инциденти — всичко се покрива и работникът е виновен и санкциониран. Специално в клон Разград, има назначен един господин на име Добромир Филипов, който (поне по мое време) изпълняваше длъжността оперативен директор и съсипваше живота на доста работници. Той бе от хората (и сигурно продължава да бъде) истински злобен и комплексиран, който може да уволни работник просто ей така, защото не е на кеф.

5. Натоварване — в завода се работи на 4 смени. (сутрешна смяна — от 06:00 до 14:00 часа, вечерна смяна — от 14:00 часа до 22:00 часа, нощна смяна — от 22:00 часа до 06:00 часа, както и редовна смяна — от 08:00 часа до 16:30 часа).

 

Извънреден труд не се заплаща.

Натрупва се под формата на компенсации часове, които може би някой хубав слънчев ден, служителят ще ги използва, ако му се позволи. Работа колкото искате — предимно чистене, хигиенизиране, чистене и почистване.

6. Потенциал — незадоволителен. Малко са хората, които от един корпус или отдел са се преместили на друго място с малко по-високо заплащане.

Като цяло перспектива липсва.

7. Местоположение — заводът е на единия край на града. Няма осигурен транспорт за работниците, но има градски автобусни линии, които стигат дотам.

8. Колеги — всякакви. Има и готини, а има и такива, които по-добре никога да не сте срещали през живота си.

9. Работна среда — напрегната и стресираща. Често с невъзможност човек да си използва 30-минутната законова почивка, която му се полага. Във всички корпуси и отдели винаги цари хаос, стрес, напрегната работа, напрежение, спазване на крайни срокове в последния момент и технически проблеми. Това се дължи на цялостното висше ръководство на предприятието и умишлено катастрофално управление.

Заключение — щастлива съм, че напуснах тази фирма. Със сигурност има много по-добри места, където човек да работи. Заводът е подходящ за хора, които наистина са изпаднали и нямат къде другаде да се реализират и просто временен източник на минимални доходи.

варненец до Anx

15.02.2015

Виждаш ли какво става когато не си пиеш лекарствата редовно, при липса на аргументи говориш глупости и си служиш с обиди. Това е описано в литературата, и е патология.
Относно прехваления разградски портал — Пропуснах да ти кажа, че съм приключил взаимодействие с български работодатели преди повече от 10 години. Пропуснах също да ти кажа, че когато твоя кумир — киро парахода  изпратен от агента гоце спря верото, сапуня, и тоалетната хартия на редовите работещи ( не вярвах, че такъв голям и велик бизнесмен като него е опрял до онова, с което хората си бършеха и миеха задниците, и на което той им завидя) та  2-3 месеца след като съкрати хората, слугите му започнаха да звънят на същите вече съкратени хора, защото освен лапачите на заплати някой трябваше и да работи. Но… както сам се сещаш — нямаше такива мераклии. Късно е либе за китка, има една такава народна песен.
А тези приказки как работиш и се издържаш сам, може да ги приказваш на някой, който ходи на училище, само такъв човек може да ти повярва.
И на биотехнолозите ли плащате 500 лв?

Anx

Извинявай, че нараних себеотрицанието ти, о велики страдателю. Толкова съжалявам, че аз не разбирам какво означава да бачкаш, за да получаваш парите си, нищо че бачкам от 5ти клас и майка ми и баща ми не ми дават пари от вече доста годинки. Ама нищо, нали е интернет, покажи ми колко не-прав съм и колко обичам да ходя по дискотеки въпреки че нямаш ни най-малка идея кой съм и за какво се боря. О, велики специалисте, филиите на баба ми бяха божествени на село, да. И връзките ми са железни също, нищо, че Биовет имат отчаяна нужда от специалисти, БИОТЕХНОЛОЗИ (изненадващо, но не по медицинска химия). Извинявай, интернет мислителю, но имам по-хубави неща да върша в момента, бъди така добър да приемеш моите извинения за невежеството ми и се надявам да приемеш признанието ми за твоят неоспорим дух на величие, че си показал на тия тирани как се прави. И разбира се, че никак не ти пука за Биовет, след като вече си изписал Х на брой мнения тука, две от които срещу 23-годишен студент. Да си жив и здрав и да просперираш още повече, та някой ден да не се окажеш пак пред портала в Разград.
Амин за твоята всеобхватна интернет сила.

варненец до Anx

10.02.2015

 Виж какво, 23 годишен Anx, когато аз започнах работа бях на 22, а ти ядеше филии с лютеница при баба си на село.
В момента за разлика от теб, и простотиите които дрънкаш имам над 12 годинни стаж, висококвалифициран специалист съм с търсена професия( инженер съм по медицинска електроника), но не смятам че изобщо те интересува. Това, че си получил някаква заплата и работно място с връзки не означава, че имаш какъвто и да е професионален и житейски опит. В обявите ви има само изисквания, без да е посочено заплащане, ми ок, бъди щастлив със заплатата си от 500 лв. Искам да те видя как ще плащаш квартира, битови сметки, и други разходи, накрая трябва да си купиш храна, и евентуално да си купиш някакви дрехи, или обувки. Но докато те хранят родителите ти може да влизаш и да дрънкаш всякакви глупости тук, защото тези 500 лв няма да ти стигнат само за цигари и кафета, за пиене и мадами да не говорим.
Когато Киро парахада получи наготово БМФ беше на печалба, имаше 88 кораба, заради неговата некадърност в момента са под 20, и е на загуба всяка година. Толкова за това колко е умен и способен.
Бедата при вас е , че няма хора, които са съгласни да работят без пари, и да вадят заплатите на връзкарите, които си клатят краката, но не стават за нищо.

Стачка на работниците от «Биовет» в Пазарджик

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;