Активистът от Демократическата партия на САЩ Дейвид Брок предложи 5 млн долара на всеки, който публикува данъчната декларация на президента Тръмп. Това политикът, когото списание Time нарече «един от най-влиятелните дейци на Демократическата партия», написа в акаунта си в Туитър.

 

«Предлагам награда от 5 млн долара на този, който притежава пълната и легално получена данъчна декларация на Тръмп», обяви Брок, който е основател на либералния изследователски център Media Matters for America, чието име може да се преде «СМИ важни за Америка».

 

Организацията счита за своя главна задача борбата с консервативната преса, в това число телевизия  Fox News, която подкрепя републиканците.

 

По-рано водещата от телевизия MSNBC Рейчъл Меддоу съобщи, че притежава декларацията на държавния глава за 2005 г.

Журналистката обеща, че по-късно ще разкрие подробности около този документ.

 

Веднага след това представители на Белия дом споделиха, че Тръмп е платил за 2005 г. $38 млн данъци при приход  $150 млн. 

 

Според тях, републиканецът, бидейки ръководител на Trump Organization, «е платил повече, отколкото е трябвало да плати на база законодателството».

 

В същото време още на етап предизборната кампания в САЩ Тръмп постоянно отказваше да публикува последните си данъчни декларации, отбелязвайки, че по закон не е длъжен да направи това.

 

Неговата позиция не се промени и след като той седна в креслото в Белия дом.

 

Не му повлия и обществената петиция с настояване Тръмп незабавно да публикува своята данъчна отчетност, петицията набра през януари над 100 хиляди подписа.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;