С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, „дост” изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат. Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал.

 

Гръмовен скандал сътвори днес изгоненият от ДПС бивш негов назначен председател Лютви Местан, днес водач на Ердогановата партия ДОСТ. Местан извади старо писмо на Доган до Ердоган, в което Турция се определя като «родината майка», пише Епицентър.

Оказва се обаче, че това писмо е фалшификат, а подписът на Доган е тотално различен от истинския.

Тази вечер централата на ДПС излезе с гневна позиция, показвайки разликата между оригиналия подпис на Амдед Доган и фалшификата, който Местан представи пред медиите.

 

Позиция на Централния предизборен щаб на ДПС

 

С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, „дост” изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат. Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал такъв текст.

За сравнение прилагаме оригинала на подписа и фалшификата.

Прочее, всичко при тях е фалшификат – и амбициите, и тезите, и клетвите.

18.03.2017 г.                                               ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

 

1.Оригиналът – копие от пълномощно подписано от д-р Доган на председателя на Областен съвет на ДПС Смолян. Подобни архиви могат да бъдат открити в деловодството на ДПС, както и във всички държавни институции, включително  ЦИК, НС и Съда.

 

2. Фалшификатът – разпространен от фалшификаторите „дост”

 

Припомняме:

Днес на специална пресконференция под мотото «Българските граждани трябва да узнаят истината за Доган и неговия «патриотизъм»!, Лютви Местан показа писмо от Ахмед Доган, датирано от октомври 2012 г., с което той е бил изпратен на конгрес на партията на турския президент Реджеп Ердоган.

 

В документа, написан на турски език, Доган заявява, че ДПС е част от турската общност, а Турция е родината майка. В него се възхвалява и властовия модел, който управляващата партия АКП е наложила. Реакцията на ДОСТ бе предизвикана от политическото послание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което се говори за опасност от неосманизъм и нужда от обединяващ патриотизъм.
Местан обясни, че като назначен председател на ДПС е осъществявал последователно системна политика за размразяване на ледовете между партията и Турция, защото това се очаквало от него. «Знаех, че ако не успея да осъществя тази задача, това ще ми струва главата. Турция не искаше да работи с ДПС и не прие тази оферта, допълни той. Заяви обаче, че Турция не ни е враг, а стратегически партньор и са необходими прагматични отношения с нея.

 
Местан огласи писмото, за да се види «многопластовия образ на Доган». Риторично попита и кога Доган е бил искрен — пред конгреса, в писмото до Ердоган или сега.

 

Оказва се обаче, че Местан си е послужил с огромна лъжа, показвайки несъществуващо писмо на Доган. Според информация на Епицентър.бг Доган никога не е изпращал такова писмо до Ердоган.

Източник: Епицентър

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;