Гръцката полиция арестува днес четирима български граждани. Двама от тях за задържани за нелегален внос на цигари, а двама — за трафик на имигранти, съобщи кор. на БНР в Гърция.

 

Гръцките полицаи са задържали двама българи, след като те се опитали да внесат в страната 4096 пакета цигари без бандерол. Полицията е имала сигнал, че в района на Килкис, до границата с Македония преминава нелегален канал за внос на цигари и при проверка открили цигарите в колата на двама българи. Българите са задържани в полицията, а стоката и леката кола са конфискувани.

 

На магистралата Ксанти-Комотини полицаите спрели за рутинна проверка лекотоварен автомобил с българска регистрация, в който намерили 22 нелегални мигранти — 19 от Пакистан и 3 от Индия.Те са платили на двама българи за нелегален трансфер в Гърция. Арестуваните водачи на колата са българи — 38-годишен мъж и 20-годишна жена. Задържаните са предадени на прокуратурата в Комотини и ще бъдат съдени за нелегален трафик на  хора.

Полицията в Гърция увеличи екипите за контрол по пътищата, като непрекъснато се извършват проверки на колите за нелегален  внос на акцизни стоки и трафик на мигранти.

Тагове: ; ; ; ; ;