Популярността на кандидата за президент на френската десница Франсоа Фийон е спаднала отново, след като той бе поставен под официално разследване заради предполагаемите фиктивни назначения на семейството му, съобщи кор. на БНР от Париж. Това сочи последното проучване на «Одоска» за радио «Франс енфо». Според него 75% от французите не одобряват оставането на Фийон в кампанията. 89% от запитаните са убедени, че той не е честен, а над три четвърти не го намират за убедителен. Все пак близо половината от анкетираните смятат, че кандидатът консерватор е смел.

 

Проучването, обхванало около 1000 души с различни политически убеждения, все пак отчита, че падането на рейтинга на кандидата е забавило темпо.

Не са успокояващи за Фийон и последните данни на центъра «Филтерис», в който десницата има доверие след точната му прогноза за резултата от първичните избори миналата есен. За първи път сондажите и там сочат консерватора трети след либерала Еманюел Макрон, докато крайната националистка Марин льо Пен е начело.

 

Отначало фаворит в кампанията, кандидатът на партия «Републиканците» се оказа с рухнал имидж след каскадата от публикации в медиите, които го доведоха до съдебно разследване. Въпреки многото загубени съюзници Фийон остана кандидат за президент и успя да получи подкрепата на бюрото на партията си. На митинг вчера той заяви, че ще се конфронтира само в преки дебати с политическите си противници.

Тагове: ; ; ; ; ;