В Белия дом ще се състои първата среща между лидерите на САЩ и Германия. Разговорите им се очакват с голям интерес, тъй като американският президент Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел са на противоположни позиции за основни въпроси в управлението на демократичния свят, съобщи кор. на «24» часа от Германия.

 

Според анализи в американската преса президентът Доналд Тръмп ще търси съветите на канцлера за това как най-добре да подходи към руския президент Владимир Путин. Меркел има голям опит в отношенията си с руския лидер, докато Тръмп още не се е срещал с него.

 

Първоначално визитата на Меркел беше насрочена за 15-и март, но силна снежна буря в САЩ наложи отлагането й. Списъкът с теми, които Меркел се кани да засегне при преговорите в Белия дом остава обаче същият. В Берлин считат за основни въпросите, които засягат германските в сферата на икономическата и политическата сигурност.

 

По молба на Вашингтон към разговорите ще се присъединят и мениджъри на някои германски фирми, които имат традиция в т.нар. дуално обучение и готовност да споделят опита си с американските си колеги.

Преди отпътуването си Меркел заяви: По-добре да говорим един с друг, отколкото един за друг. Това ще е мотото при посещението ми при него, за което се радвам изключително много.

Тагове: ; ; ; ; ;