Препоръките на Пентагона по противодействие на екстремистката групировка Ислямска държава, предоставени на президента на САЩ Доналд Тръмп, не се различават много от действията, към които се придържаше в борбата с терористите предишната администрация на Обама, във връзка с което новият държавен глава вероятно ще изпрати документа за преработка.

 

Това съобщи телевизия NBC.

Както са заявили за телевизията двама неназовани източници, които са специалисти по военна стратегия, посочените мерки няма да са достатъчни, за да се изпълнят обещанията напълно да се унищожи ИД, които Тръмп даде по време на предизборната кампания.

 

«Настоящият план за ликвидирането на ИД прилича на старата поговорка: «План «Б» е в това, че следваме план «А», но се стараем повече», — заяви за телевизията екс-главнокомандващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа адмиралът в оставка Джеймс Ставридис:

 

«Бих казал, че президентът може да поиска да върне доклада обратно за преразглеждане», счита той.

 

 

По време на предизборната си кампания Тръмп нееднократно обещаваше да сложи край на ИД. Той обвиняваше администрацията на Обама, че тя не е положила достатъчно усилия за борба с групировката.

 

В края на януари Тръмп подписа разпореждане към администрацията на САЩ да се разработи «нов план» за разгрома на ИД.

 

Президентът изиска от Пентагона да се намерят нови задгранични партньори с цел активизиране борбата с групировката.

 

През февруари се съобщи, че Пентагонът е изпратил своите препоръки към Белия дом.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;