Укронацисты подписали объединительный манифест

Украинската националистическа партия «Свобода», «Националният корпус» и «Десен сектор» обявиха днес за обединението си около общите цели, формулирани от т.нар. Национален манифест.

 

Тържественото подписване на документа се състоя днес в Киев. Лидерите на националистите Олег Тягнибок, Андрей Билецкий, командир на «Азов», и Андрей Тарасенко, който смени на поста Дмитрий Ярош, обявиха, че тяхното обединение не предполага създаването на единна партия, но означава съвместни действия за постигането на общите цели.

 

«Това е документ, на базата на който започваме своя кръстоносен поход срещу властта», поясни Билецкий.

 

Националният манифест се състои от 20 точки. Сред тях: създаването на Балто-Черноморски Съюз, скъсване на връзките и отношенията с Русия, разработването на план по връщането на Донбас и Крим, включващ разузнавателно-диверсионна дейност, възстановяване на ядрения статус на Украйна, въвеждането на импийчмънт към президента и ликвидиране на олигарсите.

 

 

Националистите имат намерение да култивират в Украйна «традиционните ценности», да водят ефективна борба с нелегалната миграция и да създадат единна църква.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;