Полицията в София продължава да изяснява причината за подпалването на четирите автомобила на столичния булевард «България». Работи се по версията за хулиганска проява. Не се изключва обаче опит за дестабилизиране на сигурността в столицата. Запалени са били 4 автомобила, паркирани на пътното платно. Поради тази причина и движението на автомобили в района на бул. «България» до НДК в столицата беше затруднено. Няма пострадали, пожарът вече е загасен, съобщиха от полицията, предаде БНР.

«Хоризонт» научи, че единият от автомобилите е бил паркиран още снощи на столичния бул.»България». Друга от подпалените коли е оставена около 20 минути преди инцидента. Няма нищо общо между четирите собственици на колите. Те не са се познавали. И 4-те запалени коли са залети с течност по предния капак и стъклата.

В момента полицията сваля записите от камерите в района, за да провери дали някое от устройствата не е записало извършителите. Камерите в района са на «Градска мобилност», обясниха за «Хоризонт» от СДВР. Собствениците на автомобилите са в полицията, за да дадат показания за инцидента.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;