Президентът Румен Радев, заедно с военния министър Стефан Янев, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-командващия Съюзното командване на НАТО по трансформацията адмирал Манфред Нилсън наблюдаваха заключителния етап на учението на Корпуса за бързо реагиране на Франция «Trident Jaguar -17» на учебния полигон «Ново село». Българската логистична подкрепа получи висока оценка от високопоставените военни, съобщи кор. на БНР от Сливен.

 

Адмирал Манфред Нилсън обяви, че България 13 години е ценен съюзник на НАТО:

 

Плановете за засилено присъствие на НАТО в Черноморския регион са силен и важен знак за региона. НАТО благодари на България за домакинството на това учение и на президента.

 

Учението на Корпуса за бързо реагиране на Франция започна в началото на месеца и ще продължи до 17 март в България и Норвегия. В учебните операции участват близо 1000 военнослужещи от 25 държави. То е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;