Постоянният представител на САЩ към ООН Ники Хейли счита, че САЩ не могат да имат доверие на Русия.

«Възприемете това напълно сериозно. Ние не можем да имаме доверие на Русия. Не следва никога да се доверяваме на Русия», изрази мнението си американският дипломат в сряда в ефира на NBC.

 

NBC не уточнява във връзка с какво Хейли е изразила тази гледна точка, която съществено се различава от курса на президента на САЩ Доналд Тръмп за оправяне на взаимоотношенията с Москва. Телевизията припомня, че постоянният представител е говорили в ефира след като властите в САЩ са обвинили руснаците за хакерската атака над портала Yahoo през 2014 г , в резултат на която атака имаше взлом на 500 млн записи.

 

Хейли в интервю за Al Jazeera, пасажи от което публикува в сряда вашингтонският вестник The Hill, заяви, че САЩ са готови за съвместна работа с Русия, но не се страхуват да критикуват действията на Москва, които считат за неправилни.

 

Според американския дипломат, САЩ са «били много разочаровани» от това, че Русия на 28 февруари е наложила вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която въвеждаше санкции по отношение на Дамаск за химическите атаки, които се приписват на властите в САР.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;