«Господин Нет» Лавров — бульдозер, доводивший Клинтон до психоза

Възхищават му се, страхуват се от него, обсъждат го и се страхуват от Лавров

 

Руският министър на външните работи Сергей Лавров, който обича да пие уиски и да пуши цигари една след друга, не оставя равнодушен никого. Макар твърдият му стил на управление да предизвиква раздразнение, никой няма съмнения в неговата компетентност и дипломатически талант.

Когато Лавров влиза в помещението, не е възможно да не го забележиш.

Висок, харизматичен, с малко повече жестикулация.

Най-често той е облечен в елегантни костюми с копринена вратовръзка, внимателните му очи гледат през стилни очила.

Често в ъгълчето на устата му има димяща цигара.

 

Такъв го видяхме в Женева по време на безкрайните преговори по повод сирийското химическо оръжие, иранското атомно оръжие и мирните инициативи в Сирия. В твърдите си изрази на Лавров почти безкомпромисно защитаваше руската позиция, което едва не доведе американските представители Хилъри Клинтън и Кондолиза Райс до истерия.

 

Често несговорчив, той заслужи ласкателното прозвище «Господин НЕ».

 

 

Но когато той и държавният секретар на САЩ Джон Кери около басейна в Женева съставиха през 2013 г. договор за унищожаването на сирийското химическо оръжие, Лавров ликуваше.

 

Американските атаки над Асад бяха прекратени, при това Русия може да продължи да поддържа сирийския режим с оръжие.

 

Бинго за Лавров и Путин.

 

Сергей Лавров бе толкова радостен, че от радост си купи огромна бутилка уиски и скъпа пура, а после седна на слънчевата тераса, обкръжен от възхитените си «поданици».

 

Но светът по-често вижда суровия и мрачен Лавров. Но зад тази фасада се крие невероятно компетентен, остроумен и талантлив дипломат. Някои причисляват 63-годишния Лавров към най-умелите политици на света.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;