Вълната от терористични атаки на Запад «e следствие на погрешната политика на цяла поредица от европейски държави по отношение на Сирия и региона на Близкия Изток».

 

Това заяви президентът на САР Башар Асад.

 

Той се срещна в Дамаск с вице-председателя на комитета по външни работи към Европарламента Хавиер Коусо и съпровождащата го делегация.

 

Както отбеляза Асад, «Eвропа, която въведе несправедливите санкции срещу Дамаск, днес жъне плодовете от своето мълчаливо одобрение спрямо терористите в Сирия».

 

Според него, масовото преселване на бежанци в страните от ЕС също е резултат от тази погрешна политика.

 

Сирийският лидер оцени частните визити в Дамаск на европейските парламентаристи като знак на пробуждане на обществеността на Запад, която общественост, според него, е била целенасочено заблудена от средствата за масова информация относно събитията, случващи се в Сирия.

 

«Депутатите искат да видят със собствените си очи сирийската реалност и да споделят истинската картина със своите народи», подчерта той.

 

Коусо, както съобщава информационна агенция SANA, по време на срещата си с Асад е изразил мнение за възстановяване на дипломатическите отношения между Сирия и ЕС, които са били прекъснати през 2011 г.

 

Той е отбелязал, че ще иска отмяна на икономическите санкции, от които страда сирийският народ.

 

По-рано на пресконференция главата на делегацията осъди случилите се в събота терористични атаки в части на Дамаск, които предизвикаха гибелта на поклонници, пристигнали да се поклонят пред мюсюлмански светини.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;