Великобритания защити правата на европейските граждани на нейна територия

Камарата на общините във Великобритания прие предложения от премиера Тереза Мей закон за «Брекзит», като отхвърли гласуваните по-рано от Камарата на лордовете промени, съобщи кор. на БНР от Лондон. Те гарантираха защита на правата на европейските граждани на британска територия и даваха на парламента правото да гласува окончателното споразумение за напускане на Европейския съюз.

 

Предложението за гaрантиране на правата на гражданите на Европейския съюз бе отхвърлено с 335 гласа срещу 287, а това за правото на парламента да гласува заключителната сделка по «Брекзит» — с 331 срещу 286 гласа. Така проектозаконът беше върнат в Камарата на лордовете, където се очаква нов дебат и гласуване около полунощ по Гринуич.

 

Главният политически кореспондент на Би Би Си Вики Йънг обаче смята, че този път лордовете няма да се опитат да блокират проектозакона, а това означава, че Тереза Мей ще получи правото да обяви развода с Европейския съюз. Наблюдателите смятат, че това едва ли ще стане още утре, което е възможно чисто теоретически.

Коментари:

Зареждане ...