За първи път община Бургас ще се представи със свой щанд на световното туристическо изложение „Интурмаркет” в Русия, научи Флагман Бг. То ще се проведе в дните от 11 до 13 март в Москва.
„Решението Бургас да участва в това изложение бе взето през 2016 г. на Консултативния съвет по туризъм, от който съм част. Бяха обсъждани различни варианти къде е добре да се рекламира общината ни. Лично аз много държах да имаме представителство на „Интурмаркет” и всички се обединихме около това, защото е тясноспециализирано изложение, на което се дава възможност туристическите региони да представят своя продукт. Миналата година имаше огромен интерес към българския щанд, радвахме се на сериозно търсене от страна на руските туроператори към страната ни. Заявленията за акредитация за работа с България от страна на фирмите, предлагащи туристически услуги, се покачиха”, коментира председателят на Комисията по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков.

Табаков припомни, че за изминалата година делът на руските туристи, посетили община Бургас, е 11 %. Само с 4 % по-висок е този на гостите ни от съседна Турция.

„Руският турист е важен за нас, защото потребява различни услуги.  Той проявява все по-голям интерес не само към традиционните форми на масов туризъм — летен и зимен, но и към специализираните оферти — балнео, спа, фестивален, пешеходен, голф, гурме, еко, селски туризъм и много други”, допълни още Табаков.

От миналата година действа много добра организация на работа в българското посолство и визите за руските граждани се вадят максимално бързо. В началото на 2016 г. бе разкрит и специализиран телефон за руския пазар. На него могат да се отправят запитвания относно маршрути, цени на услуги, оферти за културно-познавателен туризъм и други, което улеснява руския клиент.
„Интурмаркет” се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в сектора. През 2016 г. във форума са участвали 1340 изложители от 134 руски региони и страни, а общият брой на посетителите е бил 72 500.
Припомняме, че в момента Бургас се представя като атрактивна туристическа дестинация и на най-голямото туристическо изложение в света „ITB Берлин”.
По предварителни данни през Лято 2017 г. се очаква ръст на германските туристи в България. Ранните записвания при водещите германски туроператори се движат в диапазона 22 — 45 % ръст спрямо 2016 г.

Тагове: ; ; ; ; ; ;