Екс-посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова започва работа в Атлантическия клуб в България. Новината е потвърдил пред Епицентър.бг президентът на организацията Соломон Паси.

През последната седмица Поптодорова е в центъра на медийното и обществено внимание, след като полските власти я уличиха в кражба на скъп крем от безмитен магазин на летището във Варшава.

След скандала тя подаде оставка от Американския еврейски комитет (АЕК) по „лични причини“. От септември 2016 година Елена Поптодорова беше директор на офиса на АЕК за Централна Европа, базиран в полската столица Варшава.

Поканата за работа в Атлантическия клуб тя получила лична от президента Соломон Паси. „Сега уточняваме на каква позиция ще бъде“, е обяснил той пред Епицентър.бг. В момента Елена Поптодорова е член на Управителния съвет на организацията.

По време на „кремгейт“ Паси бе единственият български политик, който я защити.

„Тя самата каза, че е сбъркала, случва се. Тя не е укрила това, което е направила, но ясно каза, че това е една неволна постъпка. Познавам нейните качества, нямам никакви основания да се съмнявам, че това е било неволно. За мен този случай вече е приключен от подобна ситуация миналата седмица, когато получих стресово обаждане по телефона и си забравих някъде кредитната карта“, каза бившият външен министър в кабинета на НДСВ и ДПС.

Епицентър

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;