Представителите на делегациите на Турция и Иран пристигнаха в столицата на Казахстан за участие в международната среща за регулиране ситуацията в Сирия. Това съобщи външният министър на Казахстан Кайран Абдрахманов.

«Делегациите на ниво заместник министри на външните работи на Турция и Иран вече пристигнаха, специалният представител на президента на Русия и спецпредставителят на министъра на външните работи на Русия са тук, — информира Абдрахманов.

 

«Пристигна делегацията на САЩ в лицето на посланика на страната в Казахстан Джордж Крол и представител от Вашингтон», — добави ръководителят на пресслужбата на външното министерство на Казахстан Ануар Жайнаков.

Според него, за участие в преговорите е пристигнал и представител на Йордания.

 

По-рано от МВнР на Казахстан съобщиха, че в Астана за участие в преговорите за Сирия са пристигнали делегации от Русия, правителството на Сирия и представител на делегацията на ООН Милош Стругар. Руската делегация е оглавявана от специалния представител на руския президент по сирийското регулиране Александър Лаврентиев, а делегацията на правителството на Сирия — от постоянния представител на Сирия към ООН Башар Джаафари.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;