Вчера ЕС удължи с още 6 месеца, до 15 септември 2017 година, действието на индивидуалните санкции срещу граждани и фирми в Русия и Украйна. Българското правителство е приело с мълчаливо съгласие това решение, за което искаме да поздравим президента Радев и служебния премиер Герджиков, че са продължили политиката на нашето правителство, каза Тома Биков, който беше съветник на Бойко Борисов в Министерския съвет, а сега е кандидат-депутат от ГЕРБ.

 

«Очакваме г-жа Нинова да излезе от някъде и да коментира санкциите срещу Русия. Надявам се да преосмислят позицията си, казвам го без чувство за ирония, да преосмислят позицията си, че ще наложат вето. Ако днес излязат и го направят, бих ги поздравил», каза още Тома Биков.

Димитър Главчев напомни, че по различни събития из страната и медии лидерът на БСП Корнелия Нинова твърди, че ще наложи вето върху решението на Европейския съвет.

Главчев допусна, че Нинова може би не прави разлика или не знае, че вето се налага на площад «Шуман» в Брюксел, а не на площада в Крушовица. Госпожа Нинова някак си се губи в медийното пространство от вчера до днес, може би се чуди какво точно да каже, дали пък не са се объркали от служебното правителство, добави Главчев.

Дневник

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;