Канцлерът на Германия Ангела Мерел проучва стенограмите от речите на Тръмп, за да разбере по-добре как да се държи по време на тяхната среща, която ще се състои във Вашингтон но 14 март. Това съобщи вестник The New York Times.

 

По данни на изданието, Меркел така внимателно се готви за преговорите, защото тя до момента не си е имала работа с политик от такъв род. В едно от интервютата за европейския печат през януари Тръмп достатъчно недипломатично упрекна канцлера за «катастрофалната грешка» — приемането и разполагането в Германия на хиляди бежанци от Сирия и други държави. Не бива да забравяме и това, че президентът на СЩ е буквално «на нож» със своя предшественик Барак Обама, с който Меркел имаше най-тесни работни взаимоотношения.

 

Според изданието, Меркел планира да изгради отношения с Тръмп така, както с Джоржд Буш-младши, 43-ият президент на САЩ заради войната в Ирак беше толкова непопулярен в Германия, както в момента Тръмп. Но канцлерът успя да установи с Буш напълно позитивни контакти.

 

Както се съобщи по-рано в Белия дом, президентът на САЩ на 14 март във Вашингтон планира да обсъди с Меркел взаимодействието с президента на Русия Владимир Путин, както и начина, по който може да се укрепи НАТО.

 

«Като президент съм много заинтересован да чуя възгледите на канцлера по отношение взаимодействието с Путин, каза  Тръмп

 

«Разбира се, тя се занимава с това вече повече от десет години, срещала се е с Путин не по-малко от 20 пъти. И затова той ще бъде извънредно заинтересован от това да разбере нейните дълбоки познания по следното: как да се работи с руснаците», заяви представител на американската администрация.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;